Средствата са от бюджета на Община Варна

Средствата са от бюджета на Община Варна

Община Варна ще даде от бюджета си 80 000 лева на Община Бургас и 10 000 лева на Община Камено, за да помогне на семействата в преодоляване на щетите нанесени от проливните дъждове и последвалите наводнения на 24-и и 25-и октомври. Предложението е на кмета на Община Варна Иван Портних и бе подкрепено от Общинския съвет. 

Кметът на Община Бургас Димитър Николов изпрати благодарствено писмо до варненския си колега за финансовата помощ, предоставена в подкрепа на пострадалите от наводнението.

"Уважаеми господин Портних, приемете моята благодарност за финансовата помощ, която Община Варна оказа на пострадалите мои съграждани при наводнението от края на месец октомври.

Ние посрещаме направеното дарение с благодарност, тъй като то идва в момент, в който Община Бургас работи усилено за възстановяването на щетите от водната стихия.

Оценявам положително факта, че нашите две общини си подават ръка в трудни моменти. От името на моите съграждани бих искал чрез Вас да благодаря на общинските съветници, както и на жителите на община Варна за съпричастността и милосърдието към пострадалите в Бургаско.

Пожелавам на Вас и жителите на община Варна здраве и хубави дни", пише в писмото на Димитър Николов.