SOU

SOU

Варненски родители обявиха протест и не пуснаха децата си в час

което е агресивно към своите връстници.
Родителите са сезирали редица институции за проблема. Те смятат, че никой не им обръща внимание. Поради тази причина, те заплашват, че няма да пуснат децата си на училище, докато проблемът не се разреши. Днес част от първокласниците са останали извън красните стаи. 
Напълно разбирам родителите, които се страхуват за здравето на децата си, каза за "ДНЕС+" директорът на СОУ "Найден Геров" Мария Нестева. Тя посочи, че детето трябва да учи в масово училище и да бъде интегрирано сред връстниците си.
Нестева призна, че хиперактивното дете има прояви на агресия. В междучасията то е удряло свои съученици. При един от най-сериозните инциденти, първокласникът събаря от стола друго дете, което си удря главата и се лекува в болница.
Направили сме постъпки на детето да бъде назначен социален асистент, който ще е през цялото време с него и ще му помага. На родителите предложихме в този период през междучасията да има дежурен учител в коридора. Те обаче са непреклонни и не желаят хиперактивното дете в класа си, обясни Нестева. 
Тя посочи, че за проблема са сезирани Регионалният инспекторат по образование, общината и отдела за закрила на детето. Трябва да проявим взаимна търпимост и да дадем шанс на социалния асистент да влезе в клас, посочи още директорът на 7 СОУ.

Днес+