DSC_3190

DSC_3190

Василева: Кабинетът се озъби на ЕК, спряха плащанията друга реакция, различна от тази, на която сме свидетели. Една оперативна програма, втора, следват трета, четвърта, може би и всички, заяви бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева относно информацията за спрените плащания по оперативна програма "Регионално развитие".

Според нея, правителството трябва да отговори на два основни въпроса: приоритет ли са за него европейските фондове и ще положи ли усилия за коректното управление на европейските фондове?

"Може би ще станем свидетели на същия сценарий, който се разви по оперативна програма "Околна среда" - лансирането на конкретни опорни точки, насочени срещу знакови фигури на ГЕРБ, срещу успешни общини. По ОП "Околна среда" имаше обещания за анализи, планове за действие, възстановяване на всички плащания до края на март на базата на експертността на това правителство. Вчера имаше управляващ комитет, продължава да не се разплаща нито стотинка по тази програма. Драмата продължава", подчерта Ивелина Василева.