След жените и мъжете спечелиха медали по водна топка. Снимки Евгени Цеков

След жените и мъжете спечелиха медали по водна топка. Снимки Евгени Цеков

Във втора възраст ватерполният "Черноморец" триумфира в призовата тройка на България за този сезон. В рамките на една седмица най-успешният и най-титулуван бургаски клуб вдигна втора купа. Направиха го юношите старша възраст, които се окичиха със сребърните медали и станаха вицешампиони на страната.

Това е същият отбор, който беше под въпрос за участие в държавното първенство за U19, но момчетата взеха единодушно решените да играят. Същият отбор, който едва събра състав през март за втората квалификация, но въпреки кадровите проблеми, предизвикани от грипната вълна, премина през ситото и се класира за финалната четворка.

На басейна в плувен комплекс "Приморски" във Варна, момчетата на треньора Петър Йонов надиграха "Аква Спорт" с 14:11 /3:4, 3:1, 6:3, 2:3/. Във втория мач бургазлии отстъпиха с 8:13 /1:1, 0:4, 3:4, 4:4/ от шампиона "КПС Варна", който ден по-рано победи съгражданите си от "Аква Спорт" със 17:5 и взе златото за втора поредна година.

Четвъртият отбор, класирал се за Суперфинала при U19 – столичният "Локомотив НН", отказа участие.

"Вицешампионската титла за нашия отбор не е изненада за никого. Радвам се за успеха на момчетата, които взеха решение да участват в държавното първенство, преминаха през всички трудности, успяха да си свършат работата и резултатът е налице", сподели Петър Йонов, под чието ръководство клубът продължава да жъне победи.

Само преди седмица първи медали за сезон 2019/2020 за СКВТ "Черноморец" спечелиха жените. Отборът се класира трети и взе бронза след финалния турнир, който се проведе в Бургас.  

Този уикенд предстоят нови два сериозни турнира. На 11 и 12 юли "Черноморец" играе Суперфинал с "КПС Варна", "Черно море" и "Славия".

Девойките на бургаския клуб в същата възраст ще спорят за място в призовата тройка заедно с "Ботев 2000" - Враца, "Локомотив НН" и "КПС Варна".

Крайно класиране при U19: 1. "КПС Варна"; 2. "Черноморец"; 3. "Аква Спорт".

Галерия