Новият треньор поема клуба от 1 юни догодина

Новият треньор поема клуба от 1 юни догодина

Един от тримата сръбски специалисти, участвали в написването на програмата за подготовка на сръбския национален отбор по водна топка - мъже за последния олимпийски цикъл, е приел предложението да стане част от треньорския екип на "Черноморец". Ръководството на бургаския клуб е договорило от 1 юни 2019 г. специалистът да пристигне в морския ни град.

Треньорът, чието име засега не се афишира, ще поеме подготовката на част от детските гарнитури в школата. Споразумението е постигнато по време на втората среща между сърбина и председателя на "Черноморец" Петър Йонов, която се е състояла преди дни.

Част от спортно-техническия щаб на "Черноморец" вече е Славчо Каменов. Той е известен треньор в плуването, под чието ръководство са се подготвяли много български плувци. Славчо Каменов е многократен държавен шампион за ветерани. С привличането му целта на ръководството на "Черноморец" е освен технически и тактически, състезателите да бъдат на нужното плувно ниво. Затова основното задължение на Славчо Каменов в клуба ще бъде плувната подготовка на ватерполистите, за които новият сезон във водната топка вече започна.

В първи кръг от новия шампионат за жени отборът на "Черноморец" се представи на ниво. На басейн "Диана" в столицата момичетата записаха победа и две загуби. Според треньора Петър Йонов отборът изглежда добре, но състезателките продължават да играят на приливи и отливи. Отборът трудно е победил последния "КПС Варна" с 8:6 и в същото време е можел да изненада шампиона „Ботев 2000”, но е пропуснал възможността. Така нашите отстъпват от врачанки с 8:12 и от "Локомотив НН" с 6:12.

По същото време отново на басейн "Диана" се състояха и мачовете от квалификационна група "А" в юношеското първенство за 17 г. Освен "Черноморец", тук за призовите места в групата спориха още "КПС Варна", "Черно море", "Локомотив НН" и "Ботев 2000". В първия мач бургазлии са победили "Ботев 2000" с 13:9, продължили са с категоричен успех 9:1 срещу "Локомотив НН" и са отстъпили пред варненските „КПС Варна” и "Черно море" съответно с 4:9 и 4:6. С двете победи бургаските ватерполисти си извоюваха място във финалната шестица.

Във Варна се играха срещите от група "Б", където играят "Тича", „Аква спорт", "Комодор", "Левски", "Славия" и "Арда 2000". Класиралите се на първите три места отбора от двете квалификационни групи оформят финална шестица. Заелите първите четири позиции ще играят суперфинал за разпределение на отличията в държавното първенство сезон 2019.