Спортният празник ще се проведе ден преди 21-ви ноември. Снимка Община Варна

Спортният празник ще се проведе ден преди 21-ви ноември. Снимка Община Варна

Спортен празник за деца и родители ще се проведе на 20-ти ноември, неделя, в спортен комплекс "Локомотив" във Варна. Организатор на събитието е дирекция "Спорт" в Община Варна. Инициативата е посветена на Деня на християнското семейство и е в подкрепа на доброволното кръводаряване.

До 19-ти ноември всеки, който желае, може да дари кръв в Районния център по трансфузионна хематология, който се намира в двора на МБАЛ "Св Анна", с работно време всеки ден от 08.00 до 18.00 часа. По време на спортния празник всеки кръводарител ще носи бонус от 1 секунда за отбора си.

Стартът ще бъде даден в 10.00 часа. Право на участват имат деца, родени след 2012 г. включително, и техните родители. Съгласно регламента са възможни два вида отбори - от дете и един от родителите му или отбор от дете и двама родители. Етапите за провеждане на състезанието са три - серии, полуфинал, финал. Трасето се състои от две дължини по 35-метра, като първата дължина е с разнородни препятствия, а втората - на връщане, е без препятствия и се преминава на щафетен принцип.

За победителите са предвидени предметни награди, а за всички участници – тениски. Заявки за участие на отбори се приемат до 18-ти ноември при треньорите по лека атлетика, които следва да предадат списък за участие до организатора.