IMG_7063_copy

IMG_7063_copy

Вече 3 години децата в Несебър ползват млечна кухня

придобивки, в полза на децата от Община Несебър: четири нови детски градини, основни ремонти на всички останали, множество детски площадки. 

Ръководителят на детската млечна кухня в Несебър инж. Румен Ангелов сподели, че в самото начало от услугата са се възползвали едва 36 деца, но само за два месеца, тяхната бройка се увеличава на 100, а не след дълго и на 200 деца. Тъй като това е максимумът капацитет на социалното заведение, а желаещи вече има и от други населени места, ръководството на Община Несебър в лицето на градоначалника Николай Димитров, решава да създаде детски млечни кухни и в тях. Така първият филиал е открит в гр. Св. Влас, а след това и в Обзор, Равда, Гюльовца, Оризаре, Тънково и Кошарица. По този начин детското заведение в Несебър става кухня майка, която приготвя храна за всички останали филиали, а готовата кулинарна продукция се разнася с помощта на специално превозно средство, оборудвано с всичко необходимо за съхранението и безопасността на продуктите. 

Според статистиката, за три години от детската млечна кухня в Община Несебър са се възползвали 628 деца, а след анкетно проучване, отправено към техните родители, 99% от тях са дали положителна оценка за дейността на социалното заведение. 

Детската млечна кухня в Несебър е снабдена със съвременно оборудване, съгласно изискванията по безопасност на храните.  Ястията се приготвят по здравословен начин с помощта на рецептурник, който е утвърден от Министерство на земеделието и храните от д-р Лиляна Трифонова през 1983 г.