DSC_9049

DSC_9049

Вечните песни звучат в Поздрав за Бургас

на композитора Чавдар Селвелиев - Чучи. Песни по негова музика са изпяти от Орлин Горанов, Галя Ичеренска, Нели Рангелова, Йорданка Христова, Георги Христов, дует "Ритон", "Тоника" и др.

На конкурса "Бургас и морето" е печелил първа награда с песента "Сбогом, мое море", в изпълнение на Катя Филипова и награда на публиката с песента "Мечта в ултравиолет", в изпълнение на Борис Годжунов. В последните години има изяви и като певец на собствени композиции и на световни евъргрийни. Композитор е и на музика за много театрални спектакли и телевизионни предавания. 

Освен Селвелиев, в концерта ще участва и пловдивската вокална формация "Кантикус де Орис" с диригент Дорис Хофман. Той възниква като църковен хор, но започва успешно развитие и в посока поп музика. Дванадесетчленната група – мъже и жени пее, както акапелно, така изпълнява и произведения, съпровождани само от пиано или оркестър на запис. В репертоара им има песни от световно известни мюзикъли като "Уестсайдска история", "Парижката Света Богородица", "Котките", песни на "Бийтълс", Селин Дион, Андреа Бочели и др. Сред групата се оказват и прекрасни солови изпълнители, които по нищо не отстъпват на добре познатите ни звезди.
На 11-и юни на сцената ще излезе и бургазлийката Галя Ичеренска (на снимката), която ще се включи в "Поздрав за Бургас". Публиката ще аплодира и танцова формация "Петлите", която е добре позната на бургазлии. Начело със своя художествен ръководител Георги Димитров, групата отново ще разкаже за душевността на младите хора, отраснали в Бургас.