Eshkenazi

Eshkenazi

Веско Ешкенази с майсторски клас в Бургас

15 и ще продължи до 18 октомври тази година, в сградата на учебното заведение.

По същото време Майсторски клас по оперно пеене ще води и доц. Христина Ангелакова. Обучението на певците е инициирано от Министерството на културата, като еднократна стипендия за повишаване квалификацията на надарени деца. В класа по класическо пеене ще се включи и Диляра Бастар – студентка в Консерваторията в Истанбул, която тази година спечели първа награда на Деветия международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика "MAGIC" в Бургас.

В понеделник – 17 октомври в 13 часа световноизвестният цигулар Веско Ешкенази и оперната прима Христина Ангелакова ще проведат открита  среща с възпитаниците на музикалното училище и с представители на бургаските медии.

Заключителния концерт на участниците в курсовете ще бъде на 18 октомври от 18 часа в Художествена галерия "Петко Задгорски".

С тези два майсторски класа, Лятната академия по изкуствата, която се организира от музикалното училище през ваканцията , започва своята целогодишна дейност под името Международна академия по изкуствата. Следващите изяви на академията ще бъдат майсторските класове по пиано  на проф. Марина Капацинская, проф. Атанас Куртев  и  Иван Дончев  и по виолончело на Стефан Попов.