IMG_1455

IMG_1455

Вградиха осветен камък в новата станция в Созопол по проекта "Интегрирания воден цикъл на Созопол - I етап" - "Входна помпена станция на пречиствателна станция за отпадъчни води - Созопол и напорен тръбопровод до дълбокоморско заустване". Проектът е финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013г." чрез ДБФП DIR-51011116-C032/6.08.2012г.

На събитието присъстваха председателят на общинския съвет в Созопол Красимира Германова, кметът на общината Панайот Рейзи, зам.-кметове Катя Стоянова и Петя Чапевова, Димитър Хрусофов, управител на фирмата изпълнител, Саркис Караджиян от ВиК – Бургас, представители на общинска администрация, на екипа, който реализира проекта, жители на Созопол.IMG_1441

"След като успешно приключихме първия обект от големия проект  за пречиствателната станция, колекторът е поставен, а пътят за Созопол е отворен, даваме старт на втория обект", заяви по време на церемонията кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Той подчерта ,че средства за реализиране на мащабния проект има, но забавянето идва от тромавите процедури по обществените поръчки. Очаква се през август да приключи обществената поръчка за третия обект - строителството на пречиствателната станция и това ще даде възможност през септември да започне реализирането и на този обект.

Кметът Панайот Рейзи и управителят на фирмата изпълнител - Димитър Хрусофов направиха символична първа копка на входната помпена станция и напорен тръбопровод до дълбокоморско заустване. Обектът е на стойност 3 800 000 лева и трябва за бъде готов в рамките на 200 дни.

В основата на градежа бе поставен символичен камък, осветен от отец Стелиян, който благослови новия обект и подчерта, че съграждането-от камък или духовно е спасявало българския народ и в най-тежките моменти.