Внучката на Жулиета Шишманова идва на турнира в Бургас 89 състезателки от общо 21 клуба по художествена гимнастика от цялата страна ще вземат участие в започващия от утре традиционен държавен турнир за приз "Жулиета Шишманова". Това стана ясно днес на пресконференция в община Бургас.

В срещата взеха участие зам.-кметът на община Бургас Лорис Мануелян, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика и член на техническия комитет на международната федерация Мария Гигова, почетният президент на клуб по художествена гимнастика "Черноморец" – Бургас Васил Стоянов и Веселина Деведжиева – началник на общинския отдел "Спорт".

Републиканският турнир по художествена гимнастика ще се проведе за трета поредна година само за девойки старша възраст и жени. В него ще се включат всички състезателки от националния ни отбор, за които това ще е първото сериозно състезание и проверка преди последващите турнири за световната купа и световното първенство по художествена гимнастика в Монпелие.

Турнирът ще бъде открит официално на 18 март от 16.00 часа, а главен съдия ще бъде Мария Петрова, която е председател на Комитета на съдиите. 52 са състезателките в категория "Девойки - старша възраст", а 37 – в категория "Жени". Участие ще вземат всички настоящи и бъдещи надежди в този спорт – Силвия Митева, Биляна Проданова, Цветелина Стоянова, Мария Матева, Сара Стойкова и Моника Минчева.

Бургаските любители на този грациозен спорт могат да стискат палци на състезателките Жанина Кашлиева и Ева Балева от СКХГ "Черноморец" – Бургас и Мария Матева от клуб по художествена гимнастика "Олимпия `74" – Бургас.

Организатори на турнира са община Бургас и спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец".