15Sep2

15Sep2

Вой на сирени на 15-ти септември в Бургас

Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева дадоха старт на учебната година в НБУ "Михаил Лъкатник" в ж.к. "П.Р.Славейков". Това е едно от учебните заведения в града, където преподаватели да дежурат до пешеходните пътеки в пиковете часове, когато децата пресичат улицита, за да отидат или да се приберат от училище.DSC_0665

За доброто настроение на своите гости – родители, учители и връстници, учениците-домакини бяха подготвили богата програма от песни, танци и стихове, посветени на първия учебен ден.

На празненството по случай 15-ти септември присъстваха още директорът на учебното заведение Веселина Въжарова, представители на Регионалния инспекторат по образование и на университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът Димитър Николов пожела на всички ученици и учители усърдие, желание, воля и дух, за да преодоляват с лекота всяка трудност по стръмния път на знанието, а на първокласниците – да получат ключа за магическата кула на знанието и да помнят, че не е страшно, ако понякога се загубват, защото винаги ще имат подкрепата на своите родители и учители.

Общо 580 деца от 1-ви до 4-ти клас прекрачиха днес прага на Начално базово училище "Михаил Лъкатник" в Бургас, от тях 133 ще бъдат в първи клас.DSC_0802

Веднага след като би първия звънец и децата влязоха в класните стаи, гостите разгледаха резултата от извършените през това лято строителни дейности в учебното заведение. С общински средства през тази година бяха ремонтирани санитарните възли, подменени бяха топло- и водопровода, а по общинската програма за публично-частно партньорство бе обновено и дворното пространство на училището. Миналата година Община Бургас отпусна средства за обновяване на класните стаи, нова хидроизолация на покрива и въвеждане на мерки за достъпна среда.