Spaseni

Spaseni

Във Варна спасиха трита души от удавяне и дете с остра алергична реакция

, които осигуряват медицинското обслужване на плажовете.

В по-тежко състояние е бил 53-годишен мъж от село Кичево. Той е бил включен на медикаменти, системи кислород и след като е стабилизиран медицинските екипи са го пуснали. Мъжът не е ходил в болница. Вчера са спасени още и 9-годишно момче и 45-годишна жена. Спасителите веднага са се намесили, като бързо са ги извадили от водата. Жената и момчето са били повече с уплаха, отколкото в някакви застрашаващи живота им обстоятелства.

Вчера рано сутринта на Централния плаж в морската столица 72-годишна жена е получили инсулт, указана и е бърза спешна помощ. Жената е откарана в болница.

Днес има три алергични реакции на варненските плажове. Дадени са лекарства на 7-годишно момче и 30-годишна жена, ухапвани от оси. Около 11:00 часа в близост до яхтеното пристанище на курорта "Златни пясъци" в неохраняема зона 7-годишно дете е получило остра алергична реакция, обрив, затруднено дишане и отток на ларинкса. Майката на малчугана е извикала спасител, който е сигнализирал медицинските екипи на ДКЦ I "Св. Климентина" да го спасят. Спасяването на живота на детето е бил въпрос на минути. Приложени са му всички реанимационни мероприятия, били са му урбазон, поставили са го на кислород. Медицинските екипи са успели да овладеят кризата, след което детето е отведено за болнично лечение.

Д-р Иванов благодари за добрата колаборация между спасителите и екипите на ДКЦ I "Св. Климентина".

Днес+