UcheniciVarna

UcheniciVarna

Възобновяват учебния процес във Варна, намаляват часовете

имащи отношение към зимната поддръжка на Варна, ВиК и Е.ОН, съобщават от местната община.
От утре в училищата на двусменен режим учебните часове ще започнат в 8.30 часа и ще приключат в 17.30 часа; в училищата на едносменен режим учебните занятия ще започнат от 9.00 часа сутринта; във всички училища се намалява продължителността на учебните часове. Решение за провеждане на учебните занятия през всеки ден от новата седмица ще се взема в предходния ден, като се отчитат минималните температури, заболеваемостта сред учениците и останалите фактори, които влияят върху нормалното протичане на учебния процес.
Продължават дежурства на снегопочистващите фирми във Варна. Улиците на града ще бъдат обработвани с луга и антилед, за да се гарантира нормалното движение на градския транспорт и останалите автомобили. Община Варна извършва стриктен контрол на консумативите, разходвани от снегопочистващите фирми, за да се гарантира след това обективното плащане на извършените от тях разходи.
Сметосъбирането във Варна е нормално. Пътищата до завода за обработка на отпадъци и до депото във Въглен са отворени.
Водоснабдяването и електроснабдяването във Варна днес функционират нормално. Екипите на Е.ОН работят по единични повреди в града. От ВиК съобщиха, че са отстранили голяма авария на водопровод на улица "П. Райчев".
Социалните и здравните заведения във Варна също функционират нормално – снабдени са с горива, храна и лекарства. 53-мата бездомници, настанени в СУПЦ "Анастасия д-р Железкова", остават на грижите на общината до затопляне на времето.

Днес+