Авиокомпанията базира самолет на летището в Бургас

Авиокомпанията базира самолет на летището в Бургас

Авиокомпания "Wizz Air" откри отново лятната си база в Бургас. Тя ще оперира през целия текущ летен сезон от днес до 15 септември 2022 г. На официалното откриване на базата, компанията съобщи, че ще базира 1 самолет на летището в Бургас, а юни и август ще стартира изпълнението на четири нови маршрута от морския град до "Лондон Гетуик" (Великобритания), Дебрецен (Унгария), Жешув и Краков (Полша). Местата по тях са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията на атрактивни цени само от 28.99 лева. Така маршрутите на авиокомпанията от "Летище Бургас" за лято 2022 г. вече са 16.

Историята на "Wizz Air" в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции. Самолетът "Airbus A320", който компанията ще базира на "Летище Бургас", ще поддържа експлоатацията на някои от 16-е маршрута, които включват дестинациите Виена, Дортмунд, Лондон Лутън, Лондон Гетуик, Тел Авив, Варшава Шопен, Вроцлав, Гданск, Жешув, Катовице, Краков, Люблин, Познан, Будапеща, Дебрецен, Айндховен с общо 300 000 места в продажба от Бургас през 2022 г.

Полските перли Краков и Жешув, красивият унгарски град Дебрецен, и модерният Лондон (летище Гетуик) са четирите нови дестинации, които "Wizz" добавя от юни и август към мрежата си. Полетите ще бъдат изпълнявани през цялото лято на 2022 г., предоставяйки на клиентите удобна възможност за кратка уикенд ваканция или по-дълга почивка.

"Развълнувани сме днес да открием нашата лятна база в Бургас, като вярваме, че интересът от страна на пътници от цяла Европа към красивия морски курорт ще бъде голям. Днешната новина е и поредното доказателство за нашата дългосрочна отдаденост към българския пазар. Убедени сме, че това ново разширение на българската ни мрежа ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие на България и ще подкрепи ръста на туристическата индустрия. Нашият страхотен екипаж очаква с нетърпение да посрещне пасажери на борда на нашата модерна флотилия, за да им подари приятното лятно изживяване, което всеки заслужава", каза по време на откриването на базата днес Александра Аваданей, главен директор за приходите в "Wizz Air".

"Равълнувани сме да открием лятната база на "Wizz Air" на летище Бургас за втора поредна година! Във Фрапорт Туин Стар сме много щастливи, че "Wizz Air" е наш стратегически партньор и тази лятна база е доказателство за нашето по-задълбочено сътрудничество с авиокомпанията. Сигурен съм, че ще продължим успешното си партньорство, за да предоставяме все повече възможности за пътуване на всички гости и жители на Бургас до атрактивни дестинации в Европа", коментира Франк Кванте, главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" - концесионер на "Летище Бургас".

Галерия