Концесията за плажа в Слънчев бряг ще е за 20 години. Снимка Архив Черноморие-бг

Концесията за плажа в Слънчев бряг ще е за 20 години. Снимка Архив Черноморие-бг

Ясни са стопаните на плажове в Балчик и Слънчев бряг. След проведен конкурс "Естет Билд" ООД е определен за концесионер на морски плаж "Балчик - централен" в община Балчик, област Добрич, а "РВК 1" ЕООД е определен за концесионер на морски плаж "Слънчев бряг - централен" в община Несебър, област Бургас. Инвестициите за подобряване на облика на плажа в Балчик са в размер на 453 102 лева, а за опазването на околната среда, дюните и защитените територии на плажа в Слънчев бряг - в размер на 342 409 лева.

"Естет Билд" ООД се задължава да предлага за целия срок на договора за концесия от 15 години цена за 1 брой чадър в размер на 9 лева с ДДС и цена за брой шезлонг в размер на 9 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности. За 20-годишния срок на концесията в Слънчев бряг цената за 1 брой чадър ще е в размер на 10 лева с ДДС, а цената за брой шезлонг - в размер на 10 лева с ДДС.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане.