IMG_1535-1

IMG_1535-1

Йоаникий отслужи първа Света литургия в църквата в Твърдица

свещенослужението, на което се събраха миряните от селото. Освещаването на църквата ще бъде извършено следващата година.

"Много напрежение, много труд и много средства имаше при изграждането на този храм, но когато едно дело е завършено и тогава забравяш трудностите и те сгрява една чиста радост. Мнозина са помогнали за построяването, но не мога да не спомена архиерейския наместник отец Беров, който се е погрижил за всичко това", каза сливенският митрополит. Той ще дари 100 свои книги на църквата.DSC_9591

Първата копка и поставянето на първия камък за изграждането на единствения православен храм в Твърдица е направено на 7-ми септември 2003 година. За име на църквата е избрано Рождество Богородично, което Българската православна църква отбелязва всяка година на 8-ми септември. Това е един от 12-те най-големи християнски празници и на този ден селото празнува своя празник.

Общата площ на храма е 140 кв.м., а цялата прилежаща територия е - 2600 кв.м. Ще бъде инсталирано и локално парно в църквата.

На днешния празник църковното настоятелство на храма връчи грамоти на дарителите и ктиторите на църквата, сред които православен храм "Света Богородица", община Бургас, "Лукойл Нефтохим" и други. Сред присъстващите на литургията днес бе и кметът на общината Димитър Николов.IMG_1531-1