Юлиан Вергов (вляво) сподели за работата си с режисьора на филма Павел Веснаков след края на прожекцията на Уроци по немски. Снимка Черноморие-бг

Юлиан Вергов (вляво) сподели за работата си с режисьора на филма Павел Веснаков след края на прожекцията на Уроци по немски. Снимка Черноморие-бг

Актьорът Юлиан Вергов сподели опит с членовете на кино класа, който е част от международния "София филм фест на брега", който се провежда в Бургас. Той се срещна с момичетата и момчетата, които участват в кино класа под ръководството на режисьора Надежда Косева. Вергов им сподели моменти около подготовката си за ролята на Никола във филма на Павел Веснаков - "Уроци по немски". Той бе показан в рамките на тазгодишното издание на фестивала. За ролята си в "Уроци по немски" Юлиан Вергов получава наградата за най-добър актьор от фестивала в Кайро през миналата година. Но не успява да си я получи лично, заради пандемията от корона вирус.

Срещата му с бургаската публика от излизането на филма на голям екран е втората, след тази в Габрово. Емоционален и докосващ, филмът разказва историята на Никола, който иска да замине за Германия, за да започне живота си на чисто. "Най-тежката сцена във филма е тази, в която бащата на моя герой (ролята се изпълнява от Васил Банов б.а.) му дава парите, за да замине за Германия", призна по време на срещата с кино класа Юлиан Вергов. Другият силен момент е кражбата на кучето във филма, което трябва да замести убитата от автомобил немска овчарка.

Освен "Уроци по немски" публиката ще се срещне с Юлиан Вергов в рамките на "София филм фест на брега" още веднъж, тази вечер по време на прожекцията на филма "Петя на моята Петя". С нея ще бъде закрито тазгодишното издание на фестивала.