DSC_7877

DSC_7877

За 14-ти път определят "Бург на годината" - "Завърнали се младежи". Отличието на ще бъде връчено на млади хора от Бургас, учили или работили извън родният град, завърнали се отново и допринасящи за развитието му със своите свежи знания и нова енергия.

Номинирани до този момент са:
Проф. Стефан Чапкънов - създател и дългогодишен ръководител на фолклорен ансамбъл "Странджа". Като негов главен художествен ръководител и диригент в продължение на 43 години – за съхраняване и популяризиране на българското в Бургас и по света.
Весела Йорданова и екипът на дирекция "Култура, маркетинг и ПР" в община Бургас - за засилване ролята на изкуството като двигател в процеса на развитие на града и хората чрез фестивала "Включи града".
Петър Алексиев основател на детски футболен клуб "Звездичка". Номинацията е за пробуждане на така необходимият спортен дух и здравна култура на бургаските деца, за развиване на масовия футбол в България.
Сдружение "Хамалогика" - за разкриване потенциала на Бургас, провокиране участието на гражданите в неговия живот, създаване на различен поглед върху градското пространството.
Иван Марков - за поредното голямо постижение в областта на спорта - сребърен медал на Световното първенство по вдигане на тежести в Полша тази година.
Мария Димитрова, учредител на фондация "Безопасни улици от Валя" - за изключителен принос за безопасността по пътищата, повишаване културата и толерантността на водачи и пешеходци през изминалата година.
Всеки може да гласува до 5-ти декември на тел 056/860-860, e-mail: [email protected], във Фейсбук: facebook.com/Radio.MIXX.Burgas, Скайп: radiomixx92.9. Кампанията е отворена и за предложения от страна на слушателите за заслужили, според тях, бургазлии.
По традиция победителите ще бъдат обявени на празника на Бургас – 6-ти декември.
Снимка Архив Chernomorie-bg.com