IMG_3023

IMG_3023

За 25-ти път откриха празниците за деца в Царево

, наситена със сценични изяви и изложби.

Кметът на Община Царево Петко Арнаудов в присъствието на проф. Боян Биолчев - почетен гражданин на Царево, официално откри празниците.IMG_2948

"Чудесно е, че успяхме да съхраним този празник за децата, който прави живота им по-богат и по-пълноценен и им дава шанс да покажат творчески възможности и потенциал. Бъдещето ни е в ръцете на младите и талантливите, на тези, които ще продължат да развиват и утвърждават този град", каза в приветственото си слово Арнаудов.

В празниците участват децата от детските градини и двете училища в Царево и Ахтопол. В концерта –спектакъл на откритата сцена пред читалището се редуваха фолклорни състави и групи за спортни танци. Песните и танците им завладяха публиката.IMG_3067

В лекционната зала на читалището днес бе представена новата книжка "Споделено", събрала най-доброто, което учениците от Царево и Ахтопол са сътворили през годината. В нея участват 50 деца с литературни творби – стихове, разкази и есета, и 20 деца с творби на изобразителното изкуство. Съставители на книжката са Магдалена Георгиева, Донка Прокопова и Милена Чернева. Книжката бе представена чрез драматизации на приказки. По-късно в Морската градина учениците от начален и среден курс рисуваха на асфалт, табла и върху керамика.

Част от програмата бе и срещата на учителите от началното училище с колегите им от Истанбул, община Кадъкьой, поканени специално за празниците. Гостите се запознаха с материалната база на училището и обмениха опит в образователния процес.