За 5 седмици Камен Калев става "заложник" на "Островът"

Роденият в Бургас режисьр, автор на филма "Източни пиеси", е написал и сценария на втория си кино проект. "Сценарият се роди на острова преди 8 години и в него съм вплел лично преживяване. За написването на текста взех много елементи от разказа на фараджията, на човека който се грижеше за ресторанта. Всяка частица от този естествен декор е интегрирана във филмовия разказ", каза Камен Калев.

Режисьорът сподели, че преди 4-5 години дори не е мечтал да снима с Летисия Каста. Сега звездата участва в новия му проект. Актрисата пристигна снощи с част от актьорския състав в Бургас. С малки прекъсвания тя ще остане в града почти пет седмици, колкото ще траят снимките на острова.

Началото на снимачния процес бе дадено преди седмица в София. Финалните кадри ще бъдат заснети във Франция.

Оказва се, че не никак лесно да се снима филм на остров. Техническият екип подготви терена и в продължение на месец вдига декорите на "Света Анастасия". От утре там ще бъде и снимачния екип с част от актьорите. Те ще идват по различно време според участието им в снимките.

"Този филм ще бъде своеобразна реклама за Бургас и България и ние гледаме на него като на инвестиция", каза кметът Димитър Николов. Той се срещна с Камен Калев днес в кабинета си. Общината е осигурила нужната логистика за почистването на острова преди началото на подготвителния етап, както и за осигуряване на безроблемен достъп до снимачния терен.

 

Още по темата

Строят декорите за новия филм на Камен Калев

Камен Калев вдига завесата над "Островът"