Рене Карабаш гостува в Бургас в рамките на Порт Прим Арт Фест

Рене Карабаш гостува в Бургас в рамките на Порт Прим Арт Фест

"Пиша писма, защото те са лично средство за общуване. Пиша си писма с моя приятелка, която живее в София. Тя ми изпраща и кариран лист, и плик с марка", сподели Ирена Иванова с творчески псевдоним Рене Карабаш на премиерата на последната си книга "Писма на Омар до бъдещата му съпруга".

Тя започва да пише писмата до човека, с който иска да бъде, но когото още не е срещнала. "Тогава минавах през важен период, излязла от една токсична връзка, която ме накара да се обърна към себе си и да се запитам, защо привличам все такива хора. Главната ми цел беше да почна да се обичам. Явно не съм се обичала достатъчно, след като ми се случват тези неща", сподели Рене Карабаш.

Тя среща своята половинка по средата на пътя, когато пише писмата. Това са писма за любовта, за търсенето на самия себе си.

Книгата е лична. Тя е като изповед. Дори оформлението е част от същността на авторката. Книгата е във формата на пощенски плик с пощенски марки, част от личната колекция на Рене Карабаш.

Премиерата на "Писма на Омар до бъдещата му съпруга" е част от програмата на четвъртото издание на фестивала "Порт Прим Арт Фест", което продължава и днес. Той се организира от гранд хотел и СПА "Приморец".