Ще бъде пръскано от 10-ти до 28-ми юни. Снимка Архив Община Варна

Ще бъде пръскано от 10-ти до 28-ми юни. Снимка Архив Община Варна

Продължава втората за годината обработка против кърлежи на терени с обществено значение на територията на община Варна, съобщи Антоанета Тончева, директор на ОП "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация". 

В периода от 10-ти до 28-ми юни повторно ще бъдат обработени дворовете на детските ясли и градини. Всички третирания ще се провеждат в предиобедните часове, като дворовете на детските и учебни заведения ще се обработват след предварително уведомяване на директор или друго отговорно лице. Използваните биоциди са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели.

"В периода от 13-ти до 25-ти май за втори път против кърлежи са обработени парковете – Морска градина, Аспарухово, Младост, Възраждане, Владиславово и парк "Елин Пелин", заяви Антонета Тончева. 

Дезинсекцията против комари в големите паркове ще се извършва през ранните утринни или късните вечерни часове, при подходящи климатични условия и ще се проведе в периода от 6-ти до 14-ти юни.