DSC_9060

DSC_9060

Заберски и Стунджи свирят благотворително в Бургас

изпълнения от втория си авторски албум. Така меломаните в Бургас ще имат възможността да станат част от уникалния арт проект „Jazz в музея". В концерта  „Between the Devil and the Deep Blue Sea" триото е включени известни опери и пиеси в съвременен джаз вариант. Композиторът Ангел Заберски е успял стриктно да запази авторските идеи и мелодии, така че те да се разпознават лесно от публиката, но в същото време ги интерпретира с чувство на свобода и обширност, типично за джаза. Музиката от албума Like Jazz напомня за късен романтизъм, дори с импресионистични нотки. Изявата на тримата музиканти по отделно е максимално обрана, именно с цел мелодията да бъде лишена от агресия или излишна показност, а да се чете романтиката в нея.

За място на тази необичайна музикална вечер е избрано най-уютното зелено кътче насред центъра на Бургас – двора на Етнографския музей (улица "Славянска" 69). Концертът ще е благотворителен с вход свободен, а ценителите на джаз музиката ще имат възможността да допринесат за една благородна кауза. Всички събрани дарения от вечерта ще отидат за реставрация на два ценни музикални инструмента от фондовете на бургаски културни институции. Единият е роялът на Бургаска художествена галерия „"Петко Задгорски" , който от години се нуждае от сериозен ремонт, а вторият е пиано собственост на Регионалната библиотека "П. Яворов".

Организатори на проект "Jazz в музея" в морския град са Сдружение "Кауза култура" и Регионален исторически музей Бургас с подкрепата на Регионална библиотека "П. Яворов".