DSC_0277-1

DSC_0277-1

Забраняват паркирането на възлови места заради баловете

да не употребяват алкохол и да шофират безопасно в празничната нощ", призова зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева на срещата.

В нея взеха участие още началникът на Регионалния инспекторат по образование /РИО/ Виолета Илиева, началникът на сектор „Охрана“ в ОДМВР Бургас Ангел Симеонов, директорът на дирекция „Образование и демографски въпроси“ Веселина Таралова, представители на общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ и директорите на училища в Бургас.

Гл. инспектор Ангел Симеонов - началник сектор „Охрана на обществения ред и териториалната полиция“ към ОДМВР Бургас увери присъстващите, че за поредна година ще бъдат взети всички необходими мерки, както за безопасното отпътуване, така и за безопасно връщане на всички абитуриенти. За тази цел са разпространени необходимите методически указания до всички училища. Предвидени са проверки на сборните пунктове, засилена охрана на отсечката Бургас – Слънчев бряг, като мобилни камери ще снимат всяка кола, която преминава.

За другата седмица от полицията в града са организирали допълнителни срещи с охранителните фирми, собственици на заведения, хотели на територията на комплекс Слънчев бряг. Важно условие е също осветлението да работи в пълния си капацитет, както и връщането на абитуриентите задължително да става във видимата част на деня.

Поради предстоящите матури тази година основните дни за изпращане на абитуриентите са 24 и 25 май. От КАТ препоръчват движението на колите да се извършва в колона, като ще бъдат направени проверки за изправност на автобусите, които ще извозват абитуриентите, а също така и алкохолни проби на водачите им. Подробен инструктаж ще бъде проведен сред родителите и учениците.

По време на баловете в районите около основните сборни пунктове на абитуриентите - улицата пред площад "Тройката", главната улица пред Гъбката, улица "Хан Аспарух" ще бъде забранено паркирането на автомобили.

Тази година средното си образование завършват 2431 ученика от 27 училища на територията на Община Бургас.