По случая е образувано бързо производство. Снимка Архив Черноморие-бг

По случая е образувано бързо производство. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха два пъти за ден 26-годишна бургазлийка, шофира след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град.

Жената била зад волана на лек автомобил "Ауди А 4", с бургаска регистрация, когато е спряна за проверка на 8-ми април около 16.50 часа в района пред хотел "Диамант" в Слънчев бряг. Служители от Районно управление - Несебър установили, че по време на извършваната проверка бургазлийката, движеща се с автомобила си от Свети влас към Несебър, била силно притеснена и със забавени реакции. Тестът за употреба на наркотични вещества бил положителен за канабис и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв за химичен анализ. Табелите на управлявания от нея автомобил са свалени, а след полицейско задържане, бургазлийката е освободена. По случая е  образувано бързо производство.

Няколко часа по-късно - около 22.00 часа в района на кръговото кръстовище на вход-изход за квартал "Сарафово", служители от Пето Районно управление – Бургас спрели автомобила на 26-годишната бургазлийка, движещ се без регистрационни табели, като водачката отново е тествана за употреба на наркотици. Тестът отново бил положителен, но този път бургазлийката дала кръв за химичен анализ. Същата е задържана за срок до 24 часа. По случая  е образувано бързо производство.