Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол. Снимка Архив Черноморие-бг

Полицаи задържаха криминално проявен 40-годишен мъж от Созопол, заради изнудване, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Той изнудвал свой 38-годишен съгражданин за сумата от 3 000 лева.

Установено е, че 38-годишният мъж се запознал във фейсбук с жена, на която след проведена активна коренспонденция, изпратил свои компрометиращи снимки. На 8-ми април получил съобщение да остави късно вечерта на определено място в Созопол сумата от 3 000 лева., в противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във фейсбук и разпратени до близките и познатите му. Около 23.00 часа на 8-ми април благодарение отличните полицейски действия на служителите от Районно управление – Созопол в района на градския стадион при вземане на паричната сума е задържан 40-годишния криминално проявен созополчанин.

След извършено претърсване на дома му, са иззети таблет, телефон и рутер за интернет. В резултат на съвместните действие със служители от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас е констатирано, че задържания созополчанин има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили - женски и мъжки.

40-годишният мъж направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол и служители от "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас.