Един тон от горивото са били превозвани в три автомобила. Снимка ОДМВР - Бургас

Един тон от горивото са били превозвани в три автомобила. Снимка ОДМВР - Бургас

Трима служители на БДЖ са задържани за 24 часа, заради кражба на 2,5 тона дизелово гориво, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Мъжете са били задържани при акция на униформени от отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР – Бургас и Специализираните полицейски сили. Горивото - един тон разпределен в пластмасови туби, е превозвано с три леки автомобила, управлявани от служителите на БДЖ, които системно го източвали от цистерни, превозвани с различни влакови композиции. Двамата мъже са от Айтос, другият от село Кликач.
При претърсване в жилищата на задържаните са намерени и иззети множество туби с различна вместимост, съдържащи още близо тон и половина дизелово гориво. Констатирано е, че същото е продавано на занижени цени на черния пазар.
Служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас са изчистили в детайли и схемата за извършваните системни кражби – тримата мъже, в качеството си на длъжностни лица по време на работните си смени имали достъп до композираните на гара "Дружба" и гара "Нова" влакови композиции, превозващи дизелово гориво. По този начин, чрез източване директно от цистерните мъжете системно извършвали кражби, превозвайки откраднатите количества с леките си автомобили, след края на работната смяна. Задържани са непосредствено след извършване на поредната кражба в района на пътя "Лукойл"  - пътен възел "Джъмбо".
Откритите количества дизелово гориво са иззети по надлежен ред. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата мъже продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас и ОДМВР – Бургас.