DSC_1383

DSC_1383

Задръствания в Бургас заради Трапезица

Причина за това е затвореното за движение кръстовище "Трапезица". Забраната за движение там влезе в сила от 07.00 часа и ще важи до 19.00 часа на 11-и декември. Причината за повторното затваряне на "Трапезица" е монтирането на пешеходните надлези.

Кръстовището е основно за движение в града. През него минава трафикът в посока Созопол. То се намира и в непосредствена близост до автогара "Запад", откъдето тръгват автобусите за съставните селища,DSC_1357 населените места в съседните общини, както и от и за София, Русе, Котел, Сливен и други. Това допълнително създава напрежение за участниците в движението.

Двама регулировчици от сутринта са на кръстовището, свързващо булевардите "Иван Вазов", "Мария Луиза" и надлеза в посока квартал "Победа". Униформените осъществуват контрол върху движениетоDSC_1341 и се опитват да регулират доколкото е възможно трафика.

Задръствания има и в района на жп гаратаDSC_1329. Автомобилите, които се движат от и в посока "Иван Вазов", също попадат в капана. Това важи и за автобусите, които пътуват до съставните селища на община Бургас, както и за тези от градския транспорт.

Галерия