Зафиров: Няма да съм в листата на БСП Той обясни, че работи единствено за доброто представяне на партията на предстоящите местни избори догодина.

Това е целта на БСП в национален мащаб след заседанието на 47- я конгрес на левицата. "На конгреса беше приета и програмата на БСП "България 2020" и по този начин ние ставаме единствената партия, която има визия за бъдещето и знае какво трябва да се направи", обясни още Зафиров. Според него най- важната задача пред БСП сега е спечелване на президенските избори и запазване на позициите в местното самоуправление.

"Най-лесно е да загубим изборите, по- трудно е да ги спечелим", заяви Димитър Стоянов. Според него изборите са предизвикателство за БСП и никой не знае как ще изглеждат нещата след една година.

Народният представител Пенко Атанасов сподели, че са налице основания за целенасочена кампания за потъпкването на цял бранш – промишления риболов. Причината затова била, че от 2011 г. риболовците вече няма да получават държавна субсидия под формата на намален акциз на горивата. Това е голям шамар за цялата гилдия, категорично заяви Пенко Атанасов. Като член на Парламентарната комисия по земеделие той ще постави въпроса пред колегите си. Атанасов призова заинтересованите лица риболовци да предприемат съответните действия, за да защитят интересите си.