DSC_8619-1

DSC_8619-1

Зафиров: Проблемите на ромите са на всички Те изказаха болката си пред народният представител от "Коалиция за България" Атанас Зафиров, който проведе среща с жителите селото. Населеното място е част от община Средец. В него живеят около 350 души предимно от ромския етнос.

Срещата се проведе в кметството на Орлинци, като освен народният представител Атанас Зафиров на нея присъства ли председателят на БСП – Средец, Георги Георгиев.
За хората, малка част от които работят в дърводобивния сектор най-тежкият проблем е безработицата.
Пред жителите на Орлинци, Зафиров подчерта, че БСП е партията която първа е заговорила и вече е предприела мерки за реиндустриализация на България.
"Проблемите на ромите не са само техни те са и наши проблеми и нашите кандидати са наясно с този факт. За краткото време в което управляваме вече открихме част от обещаните от нас работни места. Няма да Ви лъжа, не е лесно, но ние вече започнахме и ще продължим постепенно да възстановяваме някой от големите предприятия и така да откриваме нови работни места, за това обаче се нуждаем от вашата подкрепа", призова Зафиров.
Хората от Орлинци поискаха и повече пари за майките, както и за пенсионерите.
По думите на Атанас Зафиров, управляващите са свършили не малко и в тази посока.
"По време на нашето управление въведохме и отстояваме това в България да бъде най-дългото майчинство в Европа. Увеличихме макар  и с малко парите за социално слабите. Ние въведохме така нареченото швейцарско правило, според което пенсиите на два пъти в годината се индексират съобразно инфлацията в страната. Ако предишните управляващи бяха сторил това, то днес пенсиите щяха да са с 24 процента по-високи", каза Зафиров.
Атанас Зафиров и Георги Георгиев представиха листата с кандидати за членове на Европейския парламент с която "Коалиция за България" ще се яви на предстоящите избори. Зафиров и Георгиев се спряха конкретно на всяко едно от имената, като представиха неговата биография и предимства
По думите му хората от ромски произход, които в предишни години са били в листите за различните избори са нагледно доказателство, че няма значение какъв цвят е кожата ти, когато човек иска да се изгради като личност, да направи кариера и да успее в живота.
"В момента предстои една битка между лявото и дясното или между бедните и богатите. През последните 10 години ЕС се управляваше от десните партии, партиите на богатите. На тези избори залогът е ще успеем ли да обърнем тази тенденция и на власт да дойдат леви политици, които да започнат да помагат на бедни държави като нашата", каза още Зафиров.
Според него от изхода на тези избори зависи на къде ще тръгне Европа, дали на ляво, за да има повече пари за бедните или на дясно, за да продължим да стягаме дупките на коланите докато вече няма накъде.
Народният представител призова хората от Орлинци, ако искат да живеят по-добре, да задраскат номер 15 в бюлетината на предстоящите на 25-май евро избори.