P4100024

P4100024

Зам.-кмет на Поморие сади екзотични дървета морския град. Той се включи в инициативите по повод Седмицата на гората заедно с инж. Станимир Кушев - директор на общинско предприятие "Озеленяване, горско и селско стопанство" и Динка Туджарова - ръководител дейност "Озеленяване" в предприятието. Те засадиха пет нови екзотични дръвчета в озеленените площи на крайбрежния булевард "Яворов" в Поморие.

Акцията е и част от кампанията "Поморие - моят зелен град" в която на мястото на всяко отстранено дърво ще се засаждат поне две нови. Първи в кампанията се включиха учениците от  училище "Иван Вазов" в Поморие, като в училищния двор те засадиха 9 дръвчета на мястото на отстранените три акации, които представляваха опасност за децата.
Учениците от ОУ "Христо Ботев" в Поморие поеха грижата за девет нови дръвчета в парка до народно читалище "Светлина 1939", които засадиха на мястото на едно отстранено старо дърво и за 9 дръвчета, засадени в двора на училището, след като бяха отстранени от района на пречиствателната станция, поради предстоящата й реконструкция.
Грижа за 16 дръвчета в двора на училището имат и учениците от ОУ "Христо Ботев" в Ахелой.
От началото на годината досега, във всички населени места на община Поморие са засадени общо над  1490 бр. декоративни храсти и 593 бр. декоративни дървета.  В град Поморие служителите от общинско предприятие "ОГСС" засадиха 70 бр. иглолистни храсти и дървета, 27 бр. бързорастящи дървета от вида пауловния, индийски люляк и цезалпиния, и 1150 храсти от вида лигуструм.
Засаждането на нови дървета и  храсти ще продължава,  така че да се обнови и подмлади съществуващата декоративна растителност, която със своя естетичен вид допринася община Поморие да стане по-зелена и по-красива.