DSC_9249

DSC_9249

Започна ремонтът на булевард във Варна м2 асфалтова настилка, както и 6080 л.м. бордюри  и около 10 000 кв. м. тротоарни плочи и павета. Стойността на ремонта е 2,9 млн. лева, средствата са осигурени от общинския бюджет, а ремонтът трябва да приключи до 2 месеца.

"Правим организация на движението така, че затрудненията на шофьорите да бъдат минимални. Да, със сигурност ще има неудобство, но усилията си струват, за да имаме нова пътна инфраструктура и да сложим край на практиката за пълнене на дупки", каза кметът на община Варна Иван Портних.
Амбициозната програма на общината предвижда ремонт, разширение и подмяна на подземните комуникации на булевард "Мария Луиза", ремонт и на булевард "Осми приморски полк", които са важни пътни артерии, свързващи централната зона с курортите. Разчетите на общинските експерти сочат, че работата по обновяването им трябва да приключи до началото на активния туристически сезон.
Още три булеварда във Варна, част от високоскоростното трасе, изграждано по проекта за интегриран градски транспорт, ще бъдат обновени - "Константин и Фружин", "Янош Хуняди", втората част от "Трети март". Тротоарите по вече ремонтираната отсечка по "Трети март" ще бъдат разширени, а между блоковете и автобусните спирки ще бъде изградени пешеходни настилки.
В момента върви проектиране, правят се геодезически заснемания, предстои подписване на договор за изпълнение на високоскоростното трасе. Прецизират се възможностите за максимално оползотворяване на средствата по проекта, например изграждане на още 2 платна на булевард "Януш Хуняди".