Кметът Иван Портних и Христо Иванов провериха спортната площадка. Снимки Пресцентър Община Варна

Кметът Иван Портних и Христо Иванов провериха спортната площадка. Снимки Пресцентър Община Варна

Реализацията на втория етап от проекта за парк "Възраждане" започна днес, след като през юни 2016 година бе завършена първата част – изграждането на игрище и открита фитнес площадка. От днес започва създаването на същинската паркова зона, която ще бъде разположена на площ от  36 883 кв. м. Теренът, който в момента е запустял, ще бъде превърнат в привлекателно място за отдих и спорт, обясни Христо Иванов, зам.-кмет на общината. По-късно обектът бе проверен и от кмета на Варна Иван Портних.

Проектът се реализира от общинския бюджет, на стойност около 3,5 млн. лева. Той предвижда изграждане на зони за пешеходци, велосипедисти, детската площадки, трасе за екстремно колоездене, покрито с трислойна акрилна настилка за безопасност, осветление, паркова мебел. При проектирането максимално е щадена дървесната растителност, предвидено е и мащабно допълнително залесяване. Жив плет е предвиден за ограда по протежение на канала, който ще бъде укрепен и почистен.

Кметът Иван Портних и Христо Иванов провериха спортната площадка, която бе открита м.г., и ремонтът на улица "Ана Феликсова", която се намира в съседство с бъдещия парк.  Тя е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони. В момента се подменят подземни комуникации, предстои оформяне на паркоместа, изграждане на нови бордюри и тротоари. По цялото трасе ще бъде ремонтирано уличното осветление, както и междублоковите пространства в карето между улиците "Ана Феликсова" и "Петър Алипиев".

Галерия