Литературният конкурс се организира за трета поредна година

Литературният конкурс се организира за трета поредна година

Националните поетични празници "Вапцарови дни" ще се проведат във Варна от 4-ти ноември до 7-ми декември.Организатор на събитието е ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", която се реализира с финансоват аподкрепа на Община Варна. Инициативата включва национален литературен конкурс, посветен на Никола Вапцаров, и национален рецитаторски конкурс по творби на поета. Във връзка със засилените мерки, свързани с разпространението на COVID-19, конкурсите ще се проведат във виртуална среда.

Творби за литературния конкурс се приемат до 20 ноември 2021 г. (събота) на адрес: гр. Варна 9002, Български пощи - Клон 2, ул. "Иван Аксаков" №7А, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" за конкурса "Вапцарови дни"

Обявяването на наградите на класиралите се на първите три места в конкурса ще бъде на официалните сайтове на Община Варна и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" на 8 декември 2021 г.

В конкурса се допускат за участие автори на стихотворение или есе без ограничения във възрастта. За участие в конкурса се приемат до две произведения в една от формите на литературното изкуство – есе (до две страници във формат "Times New Roman" 12) или стихотворение, които не са публикувани в книга, на страниците на периодични издания или в социалните мрежи в интернет. Конкурсът е анонимен. Произведенията се представят напечатани и неподписани по три екземпляра в непрозрачен плик. В същия плик се поставя по-малък запечатан плик с един екземпляр от произведението, подписано, с кратки биографични данни на автора, електронен адрес и/или телефон за контакт. Малките пликове ще бъдат отворени след определяне на класацията от журито.

Наградният фонд на конкурса е осигурен от Община Варна, както следва: голяма награда - 550 лева и плакет от кмета на Община Варна, І награда – 400 лева, ІІ награда – 300 лева, ІІІ награда – 200 лева.

Участниците в литературния конкурс дават съгласие за публикуване на произведенията си. Представените произведения не се рецензират и не се връщат.