Един от булевардите, които ще бъдат ремонтирани е Булаир. Снимки Община Бургас

Един от булевардите, които ще бъдат ремонтирани е Булаир. Снимки Община Бургас

Поетапният ремонт на две основни пътни артерии в град Бургас - булевард "Булаир" и улица "Транспортна" започват на 3-ти февруари, понеделник.

"Намерението ни е да обновим цялостно асфалтовото покритие, а отстрани да монтираме нови тротоари и бордюри. Същото вече направихме по булевард "Стефан Стамболов", от страната на "Славейков". Основните дейности за обновяване на "Булаир" и "Транспортна" ще бъдат извършени напролет. Дотогава, възползвайки се от хубавото време, трябва да сме готови с периферната работа и по двете улици", каза кметът Димитър Николов.

Община Бургас влиза на булевард "Булаир", след като ВиК подмениха тръбите отдолу с нови. На 3-ти и 4-ти февруари, понеделник и вторник, в участъка от улица "Константин Фотинов" до улица "Цар Симеон I" ще бъде въведена временна организация на движението. Няма да бъде спирано движението по целия булевард, но бъдете внимателни при преминаване.

Във връзка със започващата подмяна на бетонови бордюри по улица "Транспортна", в участъка от кръгово кръстовище с булевард "Стефан Стамболов" до улица "Петко Задгорски", Община Бургас въвежда и там временна организация на движението за периода от 3-ти до 9-ти февруари. Строително-монтажните дейности ще се извършват в крайната дясна лента. Движението на МПС ще бъде затруднено. Нека шофьорите бъдат търпеливи и да се съобразяват с временната организация.

Общината започва ремонта на "Транспортна" с тротоарите, но пътната настилка ще бъде обновена, след като ВиК смени тръбите под самата улица.

Галерия