Ремонтът ще бъде извършен на четири етапа. Снимка Община Бургас

Ремонтът ще бъде извършен на четири етапа. Снимка Община Бургас

Започва ремонтът на възлов булевард в Бургас. За целта ще бъде въведена организация на движението от 1-ви април, понеделник, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Ще се ремонтира булевард "Захари Стоянов". Тогава ще стартира изпълнението на първия от общо четири етапа, на които е разделен проектът. За начало ще се работи в участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" (вътрешната магистрала на комплекс "Меден рудник") до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов". Строителите ще започнат с премахване на старата и полагане на нова асфалтова настилка в платното, водещо от комплекс "Меден рудник" в посока пътен възел "Юг". През това време автомобилите ще се движат двупосочно в свободното друго платно. Няма да има промяна в организацията на движение в долния участък, под кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов".

Ремонтът ще бъде труден, тъй като булевард "Захари Стоянов" е основната входно-изходна артерия на огромния жилищен комплекс, в който едновременно с броя на жилищните сгради и техните обитатели, расте и броят на автомобилите. Но той е необходим и полезен. Спазвайте знаците и временната сигнализация на пътя! Община Бургас и изпълнителят на ремонта ще се постараят да ограничат дискомфорта за шофьорите до възможния минимум и проектът да бъде завършен достатъчно бързо, но не за сметка на качеството. За целта строителната фирма ще въведе удължено работно време.

В пиковите часове сутрин и вечер със сигурност преминаването ще бъде забавено и затруднено. Ако ви е възможно, по време на ремонта използвайте по-често градския транспорт. Един автобус събира сто и повече души. Това означава десетки автомобили по-малко на пътя в същото време, призоваха от Общината.

Изпълнението на първи етап на проекта ще продължи две седмици. След това ще се премине към следващия етап - от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". Неговото изпълнение също ще продължи около две седмици. За началото и сроковете на втори и следващите етапи, както и за възможни промени в хода на ремонта, Община Бургас ще уведомява своевременно своите жители и гости.