Obshtezitie

Obshtezitie

Засилен контрол в студентските общежития във Варна

убито в общежитие след пиянско сбиване. Студентът от УНСС Марио Данчев беше прободен фатално с нож след свада с други младежи в Студентски град.

Проверените варненски общежития са с денонощна охрана. Достъпа на студенти се контролира с чип карти и пропусквателен режим. Външни лица се допускат в сградите след представяне на документ за самоличност. На регистратурата се записват личните данни на госта, часа на влизане и излизане. След 24:00 часа външни лица не се допускат в общежитията. Контролът се извършва с проверки по стаите и в сградите.
Студентските общежития разполагат и с камери за допълнителна сигурност. В повечето случаи те са поставени на входа и до асансьорите на сградите. 
Общежитията се затварят в 22:00 часа, след което не се допуска влизане. В някои от студентските общежития роднини и близки на студентите могат да останат за няколко вечери срещу заплащане. В стаите съжителстват най-много трима души. Ако има проблеми при настаняването на младежите, те се отстраняват в самото начало, изтъкват управители на варненските студентски общежития.

Днес+