DSC_7057

DSC_7057

Жечо Станков с ударна кариера. Става зам.-министър

 Жечо Станков е магистър по икономика. Има близо 10-годишен професионален опит в енергетиката, като последователно е участвал в управлението на няколко дружества с дейност в сферата на техническия надзор и изграждането на компресорни станции. Съосновател е на "Българска асоциация компресиран газ.

Станков направи ударна кариера в ГЕРБ. Той е в партията от самото начало. Станков е общински съветник в местния парламент на морския град. Той беше и кандидат за народен представител. На последните парламентарни избори през октомври 2014 година, Станков бе 8-ми в листата на ГЕРБ във Втори многомандатен избирателен район - Бургас. Партията на Борисов успя да вкара шестима депутати. Поставеният под №6 Румен Желев влезе в парламента, след като водачката на листата Ивелина Василева оглави министерството на околната среда и водите.

Това е вторият бургазлия, който влиза пряко в управлението на страната. Станков е познат, не само с активната си дейност в ГЕРБ, но и като син на един от големите български борци Дончо Жеков.