DSC_6566

DSC_6566

Жеко Стоянов и Живко Иванов с изложба по време на избори

първата си съвместна изложба. Пак беше октомври, пак беше време за избори. Не сме търсили съвпадения, просто и сега нещата се повтарят", сподели Жеко Стоянов. Поканата и този път идва от него към колегата му Живко Иванов. Двамата се представят с 34 картини, като всеки рисува любимите сюжети.

Картините на Жеко са заключили спомените за старите бургаски къщи. Платната му са одухотворени и носят душевността и заряда на автора.

И Живко Иванов - Живака остава верен на стила си в настоящата експозиция. "Тази изложба е поздрав към всички бургазлии и повод да видя приятелите си, познати хора, които съм срещал по улиците на града, в театъра, на литуратурно четене", споделя Живака. Картините му носят неговия отпечатък. Той остава верен на стила си, като не спира да експериментира с теми и багри. Но към портрета не посяга. "Не обичам да правя портрети, но дъщеря си - Калояна съм я татуирал ето тук (и посочва сърцето си). Мога да я оприлича като дух и присъствие на някои от картините си. Станала веднъж, усетя ли я, че е за нея и й я подарявам", признава авторът. Желанието му е за пореден път да вдигне тонуса на своите почитатели и да оцвети ежедневието им чрез картините си.