AG

AG

Жена с 6-килограмов тумор роди здраво момиченце Гинеколозите отстраниха 6 кг. тумор от корема, произхождащ от яйчника. Уникалното на цялата операция са освен огромните размери на тумора е и че благодарение на професионализмът на лекарите са запазени както настоящата бременност, така и бъдещи детеродни функции на жената.

Специалистите от АГ болница следят развитието на бременността на друга идентична пациентка, която март 2012 претърпя подобна операция с отстранявана 5-килограмов тумор.
За съжаление не е редно да се стига до това положение – в такъв късен етап да се откриват такива тумори, но липсата на женска консултация, големият брой неосигурени пациентки и ниската здравна култура водят до това, заяви управителят на СБАГАЛ Варна др Р. Минков. Той също добави, че постоянно се увеличават случаите на пациентки , които постъпват от цяла Североизточна България в тежко увредено състояние поради по-горе изброените причини. Така на лекарите в АГ болница им се налага да хвърлят многократно повече усилия за спасяването на жените и техните деца поради липса на адекватна профилактика и наблюдение.

Днес+