DSC_6194

DSC_6194

Живко Иванов слага начало на изложба "Учител-ученици"

с които рисува от няколко месеца. Така те ще дадат старта на проекта "Артистичният дух на Бургас ще живее" на детската галерия "De’ аrt". Целта е в арт пространството да бъдат показвани творби на различни поколения, обединени от идеята - учител-ученик.

В първата изложба освен Живко Иванов и децата от школата, участва и Мартина Иванова. Заедно с нея, те ще представят по 2 свои картини, но акцентът на изложбата е иновативната им форма в практическите занимания с деца – детската маслена живопис. За пръв път  маслените платна на малките художници от школата към сдружение "Слънце и деца" бяха показани в културен център "Морско казино" Бургас. 

Целта на проекта на детската галерия, представящ съвместни изложби на учители и ученици, е да разкрие взаимовръзката между творящите хора, която е независима от възрастта, е висша духовна комуникация в момента на творене и извън него, е предаване на практически опит и артистизъм, който да бъде с нова енергия  развиван  и отнесен към идното време. Целият процес на предаване и приемане на творческа енергия, идейност и способи между учители и ученици отстоява имиджа на града ни като ярък и артистичен и го пренася такъв и в бъдещето.   

За да живее артистичният дух на Бургас, в следващите изложби от поредицата Учител-Ученици ще се включат Златка Бобева, Красимир Зинин, Дотка Калъчева, Павлина Зенгинова и още художници с децата-участници в техните школи.