DSC_0607

DSC_0607

Зафиров: Директорът на Странджа не е уволнен

Нека се спре с политически препратки по този въпрос, коментира депутатът от "Коалиция за България" Атанас Зафиров. В момента тече проверка в дирекцията, която трябва да установи, какво е нейното състояние. "През годините се забелязва непрекъсната конфронтация на бившия вече директор с местните институции. Има непрекъснато текучество на специалисти, като за 3 години 9 души са напуснали при щат 13 човека. И сега се работи с 3-ма по-малко възлови специалисти", допълни Зафиров.

Според документите, които той показа Стефан Златаров е бил наказан дисциплинарно с "предупреждение за уволнение" от тогавашния министър на земеделието и горите Мирослав Найденов. Документът е от октомври 2012 година. Тогава обаче Златаров не е освободен, защото е бил координатор на ГЕРБ в Малко Търново.

"Констатирани са нарушения като неизпълняване на годишния план за дейностти, финансирани от държавния бюджет, административни нарушения, при задграничните командировки не са спазвани изискванията за закона за счетоводството, издавани са фактури без данни за количество и единна цена, сключвани са договори със съществени пропуски, гражданските договори не са подписвани от счетоводителя и други", допълни Зафиров.

Стефан Златаров бе освободен от поста директор на природен парк "Странджа" преди около десет дни. Тогава в негова защита протестираха и еколози.