5

Журналисти и кмета на Поморие на разпит, заради "Тракия"

народните представители от ГЕРБ-Бургас. За това сигнализира групата на бургаските депутати, която категорично се противопоставя срещу подобни прояви на натиск върху прозрачното отразяване на събитията.

"Свидетели сме на абсурдни действия от страна на полицията, която е привикала на разпит представители на медиите, изпълнили служебните си задължения. На 12 юли в качеството си народни представители извършихме инспекция на последния участък "Зимница – Карнобат" от "Тракия". След като публично оповестихме тази проверка на напълно завършения участък, очаквахме от полицията да ни окаже съдействие и да присъства на пътния участък. Представителите на реда обаче предпочете да привика журналисти на тъмно и да търсят от тях обяснение защо са си изпълнили прозрачно работата. Нещо повече – кметът на Поморие е бил извикан на разпит в полицейското управление, а начинът, по който това е станало е чрез устна заповед на министъра. Подобни своеволия са доказателство, че управляващите явно се опитват да създадат една полицейска държава и да върнат тъмните времена на управление на Тройната коалиция. Като народни прредставители имаме пълното право да извършим подобни инспекции, защото работата ни е да защитаваме интересите на гражданите. Призоваваме да се спре незабавно този тормоз от страна на полицията", заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев (на снимката вдясно).

Последният участък от автомагистралата бе готов напълно на 12 юли, но пускането му в експлоатация нарочно бе забавено с два дни, за да се изчака завръщането на министър Терзиева от Брюксел, която да пререже лентата.

"Ако ни бяха послушали и бяха пуснали участъка преди почивните дни, щяха да се предотвартят множество пътни инциденти и хиляди граждани щяха да пътуват в нормални условия. Всичко това се случи заради ПР акцията на регионалното министерство, а полицията месец по-късно се опитва да оказва тормоз на хора, изпълнили служебния си дълг. Очакваме представителите на МВР да се заемат със сериозните проблеми в тази държава, които са на дневен ред в обществото. А не да си позволяват своеволия и да хабят ресурс в абсурдни действия", заяви Димитър Бойчев.

Снимка Архив