Журналисти избират най-красивото великденско яйце Повече от половин час журналисти от печатни и електронни медии разглеждаха детското творчество и не можеха да вземат решение за победителите, тъй като по думите им "всички яйца са много красиви". За разлика от предишни години този път си личеше, че украсите са направени предимно от децата, а не от госпожите. Това беше и водещо при оценяването на яйцата. Победителите заслужиха отличието и заради факта, че за декорация бяха използвали най-вече материали от природата – ориз, леща и т.н.

Така след дълго обсъждане журито реши, че втора награда отива при ЦДГ "Вълшебство", а трета при ЦДГ "Звездица". На финала журналистите решиха, че трябва да се присъди и още една поощрителна награда за детската градина в село Маринка. Журналистите бяха впечатлени от работата на децата от група "Пролетна дъга".

Традиционно наградите са според нуждите на градините и са насочени към всички деца, а не персонални награди.

Вече четири години подред ГЕРБ-Бургас предоставя хиляди яйца за боядисване преди Великден на децата от региона. Конкурсът се провежда за трета година по идея на самите заведения, които искаха да изложат най-добрите си произведения.