Екипът на “Летя” спечели 20 бона на “Бургас и морето”

за забавна песен “Бургас и морето”, организиран от община Бургас. Паричната награда и статуетка получиха Теди Кацарова и колегите й, създали композицията, изпята от Васил Найденов, Силвия Кацарова и група “Бон Бон”. “Летя” успя да направи летящ старт и да се класира на първо място в крайната подредба на конкурса. Победителите бяха определени след сбора на гласовета на журито с председател композитора Стефан Димитров и SMS-те пуснати от зрителите в Летния театър и тези пред малкия екран.

 

Втора остана песента “До утре” по музика на Валери Костов и текст на Пламен Бончев. Парчето бе изпълнено от сина на Ваня Костова - Боян Михайлов. За учудване на зрителите в театъра “До утре” успя да се намести в челната тройка избутвайки далеч по-добри песни с шлагерно звучене. За тази си награда екипът ще си раздели и премията от 12 000 лева.

6 000 лева получи екипът създал “Танц с вечерния дъжд” по музика и текст на Стефан Диомов, аранжимент Максим Горанов-Валери Костов, представена от група “5-те сезона”.

15 песни бяха допуснати до финала на 27-то издание на “Бургас и морето”, което се проведе на 1-ви и 2-ри август в Летния театър на Бургас. Спектакълът по сценарий на Ивайло Вълчев, режисиран от Атанас Генов бе излъчван пряко по btv.

Водещи на шоуто бяха Тони Димитрова и Асен Блатечки.

Освен наградите на жури и публика бе присъдена и още една награда – на бургаските медии. Те определиха за неин носител песента “Когато мъжете плачат”  по музика на Бончо Гроздев и текст на Пейо Пантелеев. Баладата бе изпята от Галя Ичеренска.