2-годишната Фелиция стана пътник 1 000 000

Бащата Йорк Годзиеба е в застрахователния бизнес, а майката е консултант. Малката Фелиция има по-голям брат тийнейджър - Янеш. Това е второто посещение на семейството в България. И тази година фамилията е избрала Поморие за своята лятна ваканция.

 

“Много сме изненадани. Докато бяхме на борда изобщо не разбрахме за приятния сюрприз, който ни готвят”, сподели бащата Йорк Годзиеба.

Фелиция и семейството й получиха кошничка с подаръци, българска червена роза и сертификат, удостоверяващ, че именно тя е милионният пътник на “Летище Бургас” за 2009 година.

207 851 пътника от Германия са били обслужени от януари до сега. Общо 25 е броят на авиокомпаниите, които обслужват дестинацията Германия-Бургас. С най-много обслужени полета от Германия е българската авиокомпания “Еър Виа” - 687 полета. Общо 20 са дестинациите, от които аеропорта приема немски туристи - Берлин, Бремен, Кьолн, Дрезден, Дортмунд, Ерфурт, Мюнстер, Дюселдорф, Франкфурт, Хановер, Хамбург, Нейдерхан, Нюрнберг, Лайпциг, Мюнхен, Падерборн, Росток, Рамщайн, Саарбрюхен, Щутгарт . Най-много са гостите от Дюселдорф - 37 697.