“Лудост посред лято” ще разсмива зрители под открито небе

на лятната естрада “Охлюва” в Бургас. Заглавието е включено в програмата “Кино под звездите”. Инициативата е на община Бургас и е подарък за всички жители и гости на града.

 

“Лудост посред лято” е копродукция на Австрия, Великобритания и Латвия, е част от новата пътуваща програма “София филм фест на път” на Стефан Китанов. Филмът бе въртян премиерно в рамките на тазгодишното издание на “София филм фест на брега” в Бургас.

Лентата е ексцентрична комедия, чието действие се развива в Латвия в най-кратката нощ от годината.Младият американец Кърт (Орландо Уелс) каца в Рига в търсене на своята полусестра Мая (Биргит Минихмайр) и намразва мястото в момента, в който осъзнава къде е попаднал. Но събитията и един много приказлив таксиметров шофьор го карат да погледне на нещата по нов начин. И когато в края на тази необикновена нощ вижда как закарват кенгуру за лечение в болницата, окото му не мигва!

Паралелно с премеждията на младия американец Кърт са разказани четири други истории – всяка от тях се случва в тази магическа нощ в средата на лятото.

Основната тема във филма е как да открием толкова ценното сърдечно чувство. Главният въпрос, който режисьорът Александър Хан поставя, е може ли търсенето на любовта понякога да завърши с успех? Всяка от историите се опитва да даде отговор, който всъщност може да бъде открит в изводите, подредени на финала на филма по един забавен и незабравим начин. А пъстрият и нестандартен звезден екип от актьори от цяла Европа - Доминик Пинон, Мария де Медейрос, Тобиас Морети, Орландо Уелс, Биргит Минихмайр и Чулпан Хаматова правят гледането на този филм едно наистина незабравимо преживяване.