Джон Лоутън засне Часовника в свой филм

зрителите ще видят морския град в непозната светлина. Снимките са правени през зимата на мината година. Желанието на Джон Лоутън е било да покаже града през своите очи.

 

“Никога досега не съм правил филм. Аз правя музика. Но да снимаме за Бургас беше интересно. Това е нещо ново за мен и все още се уча да го правя”, призна вокалът на легендарната група. Докато траели снимките, Лоутън бил приятно изненадан от отношението на бургазлии. Според него тук хората не са като останалите, не вървят по улиците и не пият бира и са много открити и общителни. Певецът нямал проблем да спре някого и да му зададе въпрос без да се притеснява, че няма да получи отговор.

Филмът има две версии – българска и английска. Желанието на Джон Лоутън е той да бъде видян от повече хора, да се разпространява в училища, университет, да бъде използван в образователни програми.

Община Бургас вече е направила заявка за определен брой копия от филма. Част от тях ще бъдат предоставени на наши търговски представителства в чужбина.

Премиерата на “Джон Лоутън представя” ще бъде на 13-ти август на лятната естрада “Охлюва” в Морската градина на Бургас.

Предстоят снимки на втората част на филма.