Ани Върбанова се събира с “Тоника”

с Гого, Ева, Милица, Ралица и Драго на една сцена тази вечер в Летния театър на Бургас. Спектакълът, озаглавен “И аз съм на 60 години” е по повод юбилея на Георги Найденов-Гого. В него ще участват и композитора Стефан Димитров, както и Богдана Карадочева. Последният албум на “Фамилия Тоника” е изцяло от песни, писани от Стефан Димитров. Композиторът също чукна 60 тази година.

 

В близо двучасов спектакъл почитателите на музикалната фамилия ще чуят обичани песни, изпълнявани през годините. Изненадата за всички ще бъде появата на Ани Върбанова. Певицата е подготвила свои интерпретации на любими песни от репертоара на групата.

Името “Тоника” е измислено от бащата на Ани Върбанова – Христофор Върбанов. По негова идея композитора Стефан Диомов създава групата, в която влизат още Гого и Ева. След напускането на Ани, нейното място се заема от Анастасия, която сега живее в чужбина.

Дълги години Ани Върбанова е записвала женските вокали в плочите на Емил Димитров. Тя печели и “Златният Орфей” през 1977-ма година. Малко след това заминава за чужбина и с това слага край на музикалната си кариера.

В момента певицата живее в Швейцария с третия си съпруг – италианеца Алберто.